Foto: CDA Breda

Bredanaar Tom Berendsen in Europees Parlement

  Politiek

BREDA - Tom Berendsen is de komende vijf jaar lid van het Europees Parlement. De Bredanaar werd met 28579 stemmen verkozen. Hij gaat namens het CDA het parlement.


"Ik ben er een beetje stil van. Met 28579 stemmen mag ik het Europees Parlement in. Heel veel dank voor de steun en het vertrouwen. Ik ga mijn stinkende best doen om de komende 5 jaar dat vertrouwen waar te maken", reageert hij op zijn Facebook-pagina.

 Berendsen werkte eerder 5,5 jaar gewerkt in Brussel als beleidsmedewerker en politiek adviseur. "Mijn motivatie is dat mijn zoontje gezond kan opgroeien en dat mijn ouders gezond oud kunnen worden", stelde hij eerder tegenover BredaVandaag. "Veel daarvoor kun je regelen in de gemeente. En sommige dingen in het provinciehuis in Den Bosch of in de Tweede Kamer, maar De grote uitdagingen liggen in Brussel op tafel. Als je je daarvoor hard wilt maken, moet je in Brussel zijn."

De 36-jarige Bredanaar heeft helder wat de uitdagingen zijn voor Europa. "Immigratie, en dan vooral controle op immigratie door de oorzaken aan te pakken. En veiligheid, voor een deel drugsgerelateerd. Derde grote uitdaging is klimaatverandering. Dat kun je als klein landje niet alleen oplossen. Daarvoor moet je samenwerken."

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief