De noordelijke rondweg, kruising Edisonstraat - Biesdonkweg.
De noordelijke rondweg, kruising Edisonstraat - Biesdonkweg. (Foto: Wesley van der Linde/groennieuws.nl)

'Fietsoversteek noordelijke rondweg - Edisonstraat onveilig'

  Politiek

BREDA - De oversteek Edisonstraat/Biesdonkweg met de noordelijke rondweg (Nieuwe Kadijk) is onveilig. Dat stelt de PvdA in vragen aan het college. De onveiligheid zou met name komen door de verwarrende inregeling van de verkeerslichten.


Deze kruising is in 2011 gewijzigd van een volwaardige kruising naar een oversteek voor fietsers en voetgangers. Daarbij is de rijweg alleen nog maar als busbaan in gebruik. De route via de Edisonstraat en de Biesdonkweg wordt intensief gebruikt, en vooral door fietsers.

"Deze oversteek vormt dan ook een belangrijke schakel in het noordelijk deel van Breda. De fietsers kruisen op dit punt de Noordelijke rondweg waar door automobilisten 70 km/h wordt gereden. De snelheden tussen de kruisende verkeersstromen zijn dus erg groot", aldus de PvdA in de schriftelijke vragen..

Vragensteller Rob Sips van de PvdA zegt uit verschillende bronnen te hebben vernomen dat de inrichting en de inregeling van de verkeerslichten op dit kruispunt zo zijn dat dit de nodige verwarring bij fietsers oplevert en daardoor ook levensgevaarlijke situaties.

De PvdA roept het college op maatregelen te nemen.