Foto: Pixabay

Zorgen over verdwijnen laatste geldautomaat Prinsenbeek

  Politiek

BREDA - Met de komende verdwijning van de geldautomaat bij de Rabobank in Prinsenbeek dreigt het dorp geldautomaatloos te worden. VVD en CDA willen dat het college snel actie onderneemt om te zorgen voor behoud van een geldautomaat.


De automaat bij de Rabobank was de laatste nadat recentelijk de geldautomaat van de ABN/AMRO bank verdween, zoals ook de bank verdween. De partijen maken zich niet alleen zorgen over het gebrek aan een punt waar contant geld kan worden opgenomen, maar ook dat er geen geld meer kan worden gestort.  

CDA en VVD constateren in een brief aan het college dat veel inwoners nog met contant geld betalen, vooral ouderen. Maar ook veel Prinsenbeekse bedrijven en bedrijven gevestigd aan de meubelboulevard storten volgens de vragenstellers omzet af in Prinsenbeek.

Een geldautomaat als voorziening voor een verzorgingsgebied van een kleine 12.000 inwoners is onmisbaar, stellen de twee fracties. Die willen van het college weten of er inmiddels contact is geweest met de betreffende bank voor een alternatieve locatie en of er contact is geweest met betreffende belangengroepen uit het dorp, zoals ondernemersvereniging en dorpsplatform omtrent een alternatieve locatie.

Belangrijkste achterliggende vraag is in feite een opdracht aan het college: namelijk zorgen dat er een geldautomaat blijft.