Eigenaar Hostel Nightflight ‘financieel onnodig hard getroffen’
Eigenaar Hostel Nightflight ‘financieel onnodig hard getroffen’ (Foto: Archieffoto)

Rechter geeft Nightflight gelijk: burgemeester had hostel niet mogen sluiten

  Politiek

BREDA - Burgemeester Depla heeft in september 2018 ten onrechte hostel Nightflight aan de Nijverheidssingel een maand gedwongen gesloten. Het hostel werd gesloten omdat er alcoholische dranken in één van de kamers werd aangetroffen. 


De sluiting van een maand van hostel Nighflight in september 2018, kwam voort uit een controle die op 23 juni 2018 plaatsvond. Toen hebben controleambtenaren in één van de kamers diverse flessen en blikjes sterke en zwak-alcoholhoudende drank aangetroffen. Daarop besloot burgemeester Depla het hostel te sluiten omdat het artikel 25 van de Drank en Horecawet had overtreden. Dat artikel stelt dat het verboden is om in een publieke ruimte toe te laten dat alcoholische drank wordt genuttigd, wanneer je geen horecabedrijf hebt. 

Uitbaatster Otero Gonzalez ging tegen het besluit van de burgemeester in beroep. Ze verweerde zich door te stellen dat zij de drank niet had verkocht, en dat de kamer waar de drank werd gevonden geen publieke ruimte was. Daarom zou ze de wet niet hebben verbroken. En daar heeft de rechter haar op 9 augustus gelijk in gegeven. De burgemeester had op basis van artikel 25 het hostel dus niet mogen sluiten. 

Kosten

De uitspraak kost de gemeente ruim 2300 euro. Omdat de eigenaresse van Nightflight in het gelijk is gesteld, moet de gemeente opdraaien voor de gemaakte proceskosten van de eigenaresse.

Hostel Nighflight komt al jaren slecht in het nieuws. Omwonenden klagen regelmatig op de overlast die de gasten van het hostel veroorzaken. Ook werd er al vaker alcohol aangetroffen in de kamers.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief