winkelcentrum_hoge_vucht_2014_005
winkelcentrum_hoge_vucht_2014_005

Bewoners willen negatieve spiraal Hoge Vucht doorbreken met nieuw initiatief

  Politiek

BREDA - Het plan en voornemen om de Bredase wijk Hoge Vucht een nieuwe positieve impuls te geven is opgepakt door betrokken bewoners, ondernemers en maatschappelijke partijen. Met het idee Innovatief Hoge Vucht moeten een aantal grote uitdagingen aangepakt gaan worden.


Afgelopen mei dienden politici Faissal Boulakjar (D66), Arjen van Drunen (PvdA) en Younes Nahnahi (PvdA) al een motie in tijdens het Bredaas BeRaad, gesteund door de volledige gemeenteraad. De aanleiding van die motie vormden de problemen bij voetbalclubs SC Hoge Vucht en Advendo en de gang van zaken rond de bouw van de moskee gecombineerd met de cijfers over schooluitval, hoge werkloosheid en taalachterstanden. Ook het sluiten van Werk aan de wijk (Wadw) zorgde voor een negatieve ontwikkeling. Naar aanleiding van dit laatste hebben grote groepen bewoners laten weten zich hierbij niet neer te leggen en de waardevolle opbrengsten van Wadw te willen behouden voor de Hoge Vucht, zo valt in het plan van aanpak te lezen. 

In dit plan wordt door een werkgroep van bewoners onder meer gevraagd of er gebruik gemaakt kan worden van de bedrijfsmiddelen van het voormalige Wadw en een kleine startsubsidie om het komende half jaar het initiatief verder uit te werken. "Dit betekent: het draagvlak in de wijk voor het initiatief vergroten, de samenwerking met partners aangaan en een gezond financieringsmodel realiseren." Om dit te bewerkstelligen is het plan aangeboden aan Wethouder Adank. 

Mura Kuijpers

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief