Wethouder Quaars: 'Blij met de uitspraak rondom Duikboot' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Duikboot Festival

Wethouder Quaars: 'Blij met de uitspraak rondom Duikboot'

  Politiek

BREDA - Wethouder Daan Quaars is blij met de uitspraak die de rechter heeft gedaan in het kort geding rondom Duikboot Festival. Het festival dreigde nog even in het water te vallen, nadat omwonenden naar de rechter waren gestapt. Volgens hen zou er geen rekening zijn gehouden met het broedseizoen van de vogels en vleermuizen. Ook zou het festival voor veel geluidsoverlast zorgen. 


"Als je kijkt vanuit de bezoekers, dan ben ik erg blij met de uitspraak", laat Quaars vrijdagmiddag weten. "Want wat de rechter simpel vertaal zegt, is dat de vergunning terecht verstrekt is." Maar ook voor de kant van de bezwaarmakers heeft de wethouder begrip. "Ik snap dat er bij dit soort evenementen, op dit soort mooie locaties, veel belangen zijn. Daarom hebben wij deze belangen ook allemaal zo zorgvuldig mogelijk afgewogen."

Waarom spanden omwonenden op het laatste moment een kort geding aan?

Er is een termijn om bezwaren in te dienen tegen dit soort evenementen, maar in dit geval viel die termijn over het festival heen. Dat zou betekenen dat de bezwaren pas ná het festival in behandeling zouden zijn genomen. Buurtbewoners wilden eerder duidelijkheid en spanden daarom een kort geding aan. "Duikboot Festival heeft pas ongeveer een maand geleden een vergunning gekregen", vertelt Quaars. "De termijn voor een bezwaar is meestal langer. Dat is vervelend", geeft hij aan. "We hadden ook graag eerder duidelijkheid gehad over de vergunning, maar er zijn heel veel partijen betrokken geweest bij het proces, waardoor de vergunning nog even op zich liet wachten", aldus de wethouder. "We hebben veel belangen moeten afwegen. Je kunt wel alles op tijd willen afhandelen, maar je moet het natuurlijk wel goed doen." Volgens Quaars streeft de gemeente er wel naar om eerder duidelijkheid te hebben over het verlenen van vergunningen. "Maar dat is nou eenmaal niet altijd haalbaar."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief