CDA: Nieuwe invulling voor pand Hudson's Bay moet prioriteit krijgen | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Hudson's Bay
Hudson's Bay (Foto: Wijnand Nijs)

CDA: Nieuwe invulling voor pand Hudson's Bay moet prioriteit krijgen

  Politiek

BREDA - Er moet snel een goede, nieuwe invulling gevonden worden voor het pand van Hudson's Bay in Breda. Dat stelt Caspar Rutten van de CDA. De partij wil dat de zoektocht prioriteit krijgt, en dat warenhuizen uit Frankrijk en België actief benaderd worden.


Het zou fijn zijn geweest als de berichten over het naderende einde van Hudson's Bay niet juist waren geweest, stelt Rutten. Maar inmiddels kunnen we er niet meer omheen. Hudson's Bay gaat eind van dit jaar dicht. Dat is slecht nieuws voor de bijna 1500 medewerkers van het warenhuis. Maar het is ook slecht nieuws voor de binnenstad van Breda. Hudson's Bay vulde de leegte die het vertrek van de V&D achterliet. Maar met het vertrek van het warenhuis valt er dus opnieuw een gat in de binnenstad.

"Op diverse plaatsen in Nederland zie je oude V&D panden die nog steeds niet herbezet zijn of slechts gedeeltelijk. Dat is slecht voor de uitstraling. Het zou heel mooi zijn als er op korte termijn een goede nieuwe invulling komt voor het pand van het zijn Hudson's Bay", aldus Rutten. Hij wil dat de gemeente prioriteit geeft aan die zoektocht. Daarbij wijst het CDA in richting van onze zuiderburen. " Breda is de meest Vlaamse stad van Nederland en er komen hier veel Belgen winkelen. Misschien zijn warenhuizen/winkelketens uit België of Frankrijk geïnteresseerd om zich in het pand van Hudson's Bay te vestigen", oppert de partij. Als het aan het CDA ligt, gaat het college de mogelijke partijen die het pand kunnen overnemen actief benaderen. 

Hanneke Marcelis
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief