PvdA: 'Winkeldeuren moeten dichtblijven voor besparen energie' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Karrestraat
Karrestraat (Foto: Wijnand Nijs)

PvdA: 'Winkeldeuren moeten dichtblijven voor besparen energie'

  Politiek

BREDA - Winkeliers kunnen zo'n 40% besparen op energiekosten wanneer zij hun deuren dichthouden tijdens kou of hitte. Dat stelt PvdA Breda in een brief aan het college. Open deuren passen volgens de partij niet bij een gemeente die ernaar streeft om in 2044 klimaat neutraal te zijn. 


"Drie hitte golven telde deze zomer tot nu toe. Ook vorige week was het enkele dagen boven de 30 graden. Maar in de winkels in de Bredase winkelstraten was het goed toeven, zo ook als je kort langs de winkels op liep", zo is in de brief te lezen. "De meeste winkeliers houden hun deuren namelijk wagenwijd geopend. De koude lucht wordt zo de hitte in geblazen." Volgens de partij speelt ditzelfde tafereel zich ook 's winters af. 

PvdA Breda wijst het college op een onderzoek uit Cambridge, waarbij berekend is dat een dichte winkeldeur een jaarlijkse besparing tot tien ton CO2 kan opleveren. Op dat gebied is er wat de partij betreft nog veel te winnen in Breda. Zo vraagt PvdA Breda zich af welke maatregelen het college nu al neemt om ondernemers in Breda over te halen hun deuren dicht te doen. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief