VVD: 'Ook in Breda worden in massagesalons seksuele handelingen verricht'

  Politiek

BREDA - In Haarlemmermeer zijn recentelijk alle zes massagesalons van de gemeente gesloten, omdat uit onderzoek bleek dat er in de salons seksuele handelingen werden verricht tegen betaling. Maar dat is niet alleen een probleem in Haarlemmermeer, stelt de lokale VVD. Ook in Breda vindt ongepast gedrag plaats in de salons, volgens de partij. De VVD wil dat de gemeente mystery guests gaat inzetten om de praktijken aan het licht te brengen.


Verschillende raadsfracties hebben de afgelopen tijd 'signalen binnengekregen' dat er in massagesalons in Breda praktijken voorkomen vergelijkbaar met die in Haarlemmermeer. Daar werden in alle salons in de gemeente seksuele handelingen aangeboden of soms zelfs ongevraagd uitgevoerd.

De partij vraagt zich af of het college van Breda weet wat er achter de deuren van de Bredase massagesalons afspeelt. In Haarlemmermeer werden mysterie guests ingezet om te achterhalen wat er gebeurt in de salons, en over die aanpak is de VVD enthousiast. "Anonieme handhavers kunnen makkelijker strafbare feiten constateren dan wanneer ze in uniform rondlopen", aldus raadslid Rick Zagers.

De partij wil graag van het college weten of zij de signalen over de praktijken van Bredase massagesalons ook hebben ontvangen, en of het college van plan is om vaker mystery guests in te zetten om illegale prostitutie op te sporen.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief