SP stelt verheerlijking van geweld op 'moskeeschool' in Breda aan de kaak | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie (Foto: Shutterstock)

SP stelt verheerlijking van geweld op 'moskeeschool' in Breda aan de kaak

  Politiek

BREDA - De SP grijpt vanavond het vragenhalfuur in de gemeenteraad aan om de verheerlijking van geweld in Breda aan de kaak te stellen. Uit onderzoek van Nieuwsuur en het NRC bleek recentelijk dat op 50 moskeescholen in Nederland kinderen wordt geleerd dat homoseksuelen en niet gelovigen de vijand zijn. En één van die 'scholen' staat in Breda.


De radicale islam krijgt steeds meer voet aan de grond in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van het NRC en Nieuwsuur. Zij ontdekten dat op zo'n vijftig 'moskeescholen' in Nederland - van de ruim 500 moskeeën die iets doen aan educatie in ons land - haatzaaien wordt geleerd aan jongeren. Zo leren de jongeren onder andere dat homoseksuelen gestraft moeten worden, en dat zij zich af moeten keuren van de Nederlandse samenleving omdat onze normen, waarden en wetten minder belangrijk zijn dan het geloof.

Uit het onderzoek bleek dat dit ook gebeurt op een moskeeschool in Breda. Tijdens het vragenhalfuur tijdens de vergadering van de gemeenteraad vanavond zal de SP bij de burgemeester aan de bel trekken. De partij wil graag weten wat er in Breda concreet gedaan wordt om te zorgen dat de jeugd niet 'vergiftigd wordt met haatzaaien'. 

Wil je de vergadering van de gemeenteraad bijwonen? Dat is altijd mogelijk. Ga voor meer informatie naar de site van de gemeente.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief