Foto: CreativeCommons

VVD en PvdA pleiten voor wapenstokken en pepperspray voor Bredase BOA's

  Politiek

BREDA - Er is eindelijk een doorbraak gekomen in het veiliger maken van het werk van Boa's. Er komt een nieuwe regeling, waarbij afspraken kunnen worden gemaakt over het uitrusten van BOA's met verdedigingsmiddelen. Daarbij zal volgens de lokale VVD en PvdA gewerkt gaan worden met pilotgemeenten. En daar moet Breda zich dan ook voor aanmelden, vinden de partijen.


Boa's dringen al lange tijd aan bij het ministerie van justitie dat zij een betere uitrusting willen. En onderhandelingen tussen de Boa's, politie en minister van Justitie hebben nu geleid tot een nieuwe regeling. En daarin kunnen afspraken gemaakt worden over het uitrusten van BOA's met verdedigingsmiddelen, zoals pepperspray en een wapenstok. 

Wat er precies is afgesproken, is volgens de lokale VVD en PvdA nog onduidelijk. Maar wel wordt er gesproken over pilotgemeenten. Als het aan de lokale partijen ligt, meldt het college van Breda zich aan als zo'n pilotgemeente. "Hierdoor kunnen we onze BOA's op een veiligere manier hun werk laten doen en klaarmaken voor de toekomst."

Mocht de pilot geen mogelijkheid zijn, dan willen de partijen dat het college de BOA's in overleg met de lokale driehoek zelf uitrust met verdedigingsmiddelen.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief