De maximumsnelheid gaat overdag van 130 naar 100 km/u.
De maximumsnelheid gaat overdag van 130 naar 100 km/u.

Verbreding A58 tussen Sint Annabosch en Galder toch door dankzij verlaging maximumsnelheid

  Politiek

BREDA -  Dankzij de verlaging van de maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen kunnen diverse projecten die 'on-hold' stonden toch doorgaan. De verbreding van de A58 tussen knooppunt Sint-Annabosch en knooppunt Galder is er daar één van. Dit moet voor minder file op deze snelweg zorgen. 


Het kabinet heeft vanochtend officieel bekend gemaakt dat automobilisten voortaan overdag nog maar 100 kilometer per uur mogen rijden. Dit moet ervoor zorgen dat de neerslag van stikstof verminderd.  De snelheidsverlaging zorgt ervoor dat zeven grote infrastructuur-projecten die 'on-hold' stonden, hervat kunnen worden. De verbreding van de A58 tussen knooppunt Sint-Annabosch en Galder is één van die projecten. Tussen de twee knooppunten staat regelmatig file, wat voor grote economische schade zorgt. Daarom wordt dit deel van de A58 van twee naar drie rijstroken verbreed. Vooralsnog staat de realisatiefase gepland in 2021. De weg zou dan in 2023 af moeten zijn. 

Andere projecten die door de nieuwe maatregelen hervat kunnen worden zijn de verbreding van de A58 tussen Eindhoven en Tilburg, de verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder, de verbreding van de A27 bij Amelisweerd en de verbreding van de A6 tussen Almere en Lelystad. Ook kunnen de werkzaamheden aan de A4 bij Haaglanden en knooppunt Hoevelaken hervat worden.

Maatregelen maximumsnelheid
De verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur geldt alleen overdag. Tussen 19.00 en 06.00 uur mag er wel gewoon nog 120 of 130 km/u gereden worden, waar dat nu ook zo is. "Het is een rot maatregel, maar hier speelt een groter belang", zo legt premier Rutte uit tijdens de presentatie van de plannen. Hij kan nog niet zeggen hoe lang deze maatregel zal blijven gelden. 

FOTOSERIES