Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Shutterstock)

Minderbedeelde Bredanaar behoudt in 2020 recht op BredaPas

  Politiek

BREDA - Aan het einde van 2018 maakte de gemeente bekend onderzoek te gaan doen naar het gebruik én de toekomst van de BredaPas. Daar is nu wat meer duidelijkheid over gegeven. Minderbedeelde Bredanaars behouden in 2020 hun recht op de BredaPas. De exacte invulling van de pas op de lange termijn is nog niet bekend. 


De BredaPas is een kortingspas die Bredanaars met een laag inkomen gratis kunnen aanvragen. Zij kunnen met korting deelnemen aan allerlei sport-, sociale- en culturele activiteiten. In juni van dit jaar nam de raad een motie aan waarin stond dat de pas moet blijven bestaan. Daarnaast moet deze actief worden uitgereikt aan inwoners die er recht op hebben. "Daarom hebben wij de afgelopen weken de voorbereidingen voor de verzending van de BredaPas 2020 getroffen. Ook zijn we bezig met het maken van nieuwe afspraken over de BredaPas met partners", aldus wethouder Boaz Adank in een brief aan de raad.

Toekomst
Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de invulling van de BredaPas op de langere termijn wordt. Adank bespreekt dit in het definitieve beleidskader Armoede en Schulden, die hij in januari 2020 aan de raad voorlegt. "In het voorstel beogen we terug te gaan naar de bedoeling van de pas en scherper toezien op de criteria en voorwaarden voor organisaties en pashouders." Ook wordt hierin de uitkomst van het steekproef-onderzoek onder BredaPashouders en partners meegenomen. 

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief