Milieuzone voor vrachtverkeer in centrum blijft sowieso nog tot 2020 | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Alleen schone vrachtwagens mogen in het centrum komen.
Alleen schone vrachtwagens mogen in het centrum komen.
Uitgelicht

Milieuzone voor vrachtverkeer in centrum blijft sowieso nog tot 2020

  Politiek

BREDA - De milieuzone voor vrachtverkeer in het centrum blijft sowieso nog tot en met 2022 van kracht. Dat heeft de gemeente onlangs besloten. Door die milieuzone worden alleen schone vrachtauto's in de stad toegelaten. Daardoor verbetert de luchtkwaliteit. 


De gemeente Breda heeft in 2007 een milieuzone voor vrachtverkeer in het centrum ingesteld. Daarin zijn vrachtwagens met een emissiestandaard van minimaal Euro 4 toegestaan. Dit besluit moet periodiek verlengd worden. Dat heeft het college nu gedaan tot en met 2022. 

Samen met andere gemeenten gaat Breda kijken naar de mogelijkheden om de eisen voor zowel vrachtverkeer en het verkeer van bestelbussen aan te scherpen. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheid een milieuzone met een toelating van emissiestandaard Euro 6. "Willen we als stad in 2044 echt CO2-neutraal zijn dan moeten we
verschillende maatregelen nemen", legt Boaz Adank uit. "Daarom behouden we nu de huidige zone en werken we samen met gebruikers aan een zero-emissie zone."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief