Uitgaan in Breda.
Uitgaan in Breda. (Foto: Ankie Nederlof)

Stappers opgelet! Uitgaanscentrum krijgt pop-up fietsenstalling in weekenden

  Politiek

BREDA - Tijdens uitgaansnachten in het weekend staat het bij de Hoge Brug in het centrum bomvol met fietsen die niet in de bemande stalling staat. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties met de hulpdiensten. Daarom komt er nu speciaal op vrijdag- en zaterdagavonden een pop-up fietsenstalling aan de Nieuwe Prinsenkade. 


Een deel van het uitgaanspubliek parkeert hun fiets altijd netjes in de bemande stalling aan de Kraanstraat. Toch zet een groot deel van hen de fiets ook even 'makkelijk' ter hoogte van de Hoge Brug. Dit zorgt volgens de gemeente regelmatig voor gevaarlijke situaties. Door de grote aantallen foutgeparkeerde fietsen is het voor de hulpdiensten bijna onmogelijk om een doorgang te vinden. 

Daarom is er vanaf aankomend weekend op de vrijdag- en zaterdagavonden voortaan een pop-up fietsenstalling aan de Nieuwe Prinsenkade, ter hoogte van de taxistandplaatsen. Aan de aanwezige gastheren en boa's de taak op het uitgaanspubliek hierop te wijzen. "Met de pop up-fietsenstalling creëren we een plek waar iedereen zijn fiets op een speciaal daarvoor bestemde plek kan parkeren. Juist op de avonden waar er het meest behoefte aan is", legt wethouder Greetje Bos uit in een persbericht. "En ja, het is 3 minuutjes verder lopen, maar de veiligheid neemt daarmee wel toe en dat is in ieders belang. Je moet er toch niet aan denken dat een stel fout geparkeerde fietsen de oorzaak is dat de ambulance net te laat bij je aan de deur komt?!"

FOTOSERIES