Streep door vergunning moskee Breda-Noord roept veel vragen op | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Het politiebureau waar de moskee moet komen
Het politiebureau waar de moskee moet komen (Foto: Wijnand Nijs)

Streep door vergunning moskee Breda-Noord roept veel vragen op

  Politiek

BREDA - Slecht nieuws voor de gemeente en het moskeebestuur. De rechter veegde dinsdag de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van tafel. En dat roept veel vragen op bij lokale politici. 


Het dossier rondom de bouw van een moskee aan de Vlaanderenstraat is ellenlang. Al in 2015 gaf de gemeente toestemming voor de bouw van een moskee in het oude politiebureau in de wijk. Die moskee moet het verouderde pand aan de Brouwerijstraat gaan vervangen. Maar door problemen met de vergunningaanvraag moest de gemeente begin dit jaar de procedure opnieuw opstarten, wat de realisatie flink vertraagde. De bouw was toen al begonnen, maar werd stilgelegd. En nu heeft de rechter dus opnieuw een streep door de vergunning gezet, omdat niet goed genoeg is onderbouwd dat er behoefte is aan de grote nieuwe moskee. Dit tot teleurstelling van wethouder Paul de Beer. 

De situatie roept vragen op bij veel lokale partijen. VVD, D66 en PvdA hebben samen een brief geschreven aan het college. "Is het mogelijk om met een nieuw of aangepast plan alsnog de voorgestelde ontwikkeling mogelijk te maken", vragen zij zich af. Ook willen de politici weten hoe het komt dat niet voldoende is onderbouwd dat er behoefte is aan de bouw van de moskee. 

Wethouder Paul de Beer heeft aan de gemeenteraad laten weten advies in te gaan winnen, en later op de zaak terug te komen. "Het moskeebestuur en de gemeente Breda gaan de komende tijd de uitspraak bestuderen en extern juridisch advies inwinnen."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief