Foto: Carl Attard

Nieuw online platform moet Bredanaars helpen met verduurzamen van woning

  Politiek

BREDA - Wethouder Greetje Bos lanceerde vandaag het nieuwe online platform 'WoonWijs Breda'. Op de site kunnen inwoners van Breda informatie vinden over het verduurzamen van hun woning. 


De website werd vanmiddag door wethouder Bos gelanceerd op het Curio Prinsentuin. De gemeente Breda, Bredase Energie Coöperatie (BRES) en HOOM sloegen hun handen ineen. Samen ontwikkelden zij een website waarop Bredanaars vanaf vandaag tips kunnen vinden over het verduurzamen van hun huis. De website is door de gemeente mede geïnitieerd om invulling te geven aan de opgave uit het Klimaatakkoord dat elke gemeente een 'energieloket' moet hebben voor de inwoners. 

Het platform richting zich in eerste instantie vooral (nog) op de verduurzaming van woningen als onderdeel van de energietransitie. Op termijn zal de website worden verbreed naar andere thema's. 

Op de website kun je momenteel onder andere vinden welke subsidies je ontvangt als je duurzame maatregelen overweegt. Ook vind je allerlei tips en kun je een digitale bespaarcheck doen. 


 

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief