Lokaal Brabant helpt rechtse coalitie Noord-Brabant aan meerderheid | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Provincie Noord Brabant

Lokaal Brabant helpt rechtse coalitie Noord-Brabant aan meerderheid

  Politiek

NOORD-BRABANT - Lokaal Brabant is de vierde politieke partij in de gesprekken over de coalitievorming in Noord-Brabant. De partij heeft samen met VVD, Forum voor Democratie en CDA voldoende gezamenlijke basis gevonden om verder te spreken over een akkoord op hoofdlijnen. Lokaal Brabant helpt VVD, CDA en FvD aan een meerderheid: de partijen kwamen namelijk één zetel tekort. 


"Goed dat Lokaal Brabant meedoet", laat Christophe van der Maat (VVD) weten. "Ze staan dicht bij de ideeën van VVD, Forum voor Democratie en CDA voor de toekomst van Brabant. We vinden het belangrijk dat naast gezond verstand, realisme en balans ook het lokale karakter van onze provincie goed geborgd is in een nieuwe coalitie. Daar zit precies de kracht van Lokaal Brabant. Het is fijn dat we daar samen gebruik van kunnen maken."

Vervolg

Van der Maat: "Graag geven we ook een vervolg aan de gesprekken met 50PLUS, Christen Unie-SGP en andere partijen. Dat past bij de nieuwe en open manier van samenwerken die wij willen met alle partijen in Provinciale Staten. Op deze wijze maken we daar een mooie start mee." Gespreksleider Alfred Arbouw: "De stap naar gesprekken met partijen die samen een meerderheid hebben in Provinciale Staten is een belangrijke. Goed dat we nu verder kunnen werken naar een akkoord op hoofdlijnen."

Vertrouwen

 "Wij nemen graag verantwoordelijkheid voor het besturen van Brabant", laat Wil van Pinxteren van Lokaal Brabant weten. We hebben er alle vertrouwen in dat we samen met de andere drie partijen tot een prima akkoord op hoofdlijnen kunnen komen. Daarbij staan wij als lokale partij dicht bij de Brabanders. Dat gaan we zeker inbrengen. Dat willen de andere partijen ook graag. We gaan met vertrouwen de gesprekken in."

De gesprekken om te komen tot een nieuw akkoord worden nu vervolgd met de vier partijen. Gespreksleider Alfred Arbouw gaat vanaf nu als formateur aan de slag met het formeren van een coalitie met deze vier partijen en het maken van een hoofdlijnenakkoord.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief