Krijgt ook het Valkenberg cirkels om afstand te houden? | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Twitter @Dir_veiligrdam

Krijgt ook het Valkenberg cirkels om afstand te houden?

  Politiek

BREDA - Het is een gek gezicht, maar in veel steden is al bewezen dat het werkt: cirkels in parken en op grasvelden. Door grote cirkels in het gras te maken, blijven bezoekers netjes in hun eigen ruimte. Zo wordt voorkomen dat mensen te dicht bij elkaar in de buurt komen. De VVD pleit ervoor om het systeem ook in Breda in te zetten.


Van New York tot Rotterdam. Veel grote steden hebben er al voor gekozen om grote cirkels aan te brengen in hun parken. En de resultaten zijn positief. Groepjes weten precies wat hun plek is, en blijven bij een bezoek aan het park netjes binnen hun cirkel. Zo wordt discussie voorkomen, en strijken er niet teveel mensen neer op één plek. En die oplossing zou ook in Breda wel passen, vindt de VVD.

"In winkelgebieden lijken pijlen en looplijnen een positieve bijdrage te leveren aan het houden van afstand terwijl het wel drukker wordt", legt de partij uit in een brief aan het college. "De VVD Breda denkt dat het aanbrengen van cirkels in verschillende parken in onze wijken en dorpen, waar mensen gaan relaxen en van het mooie weer genieten, eenzelfde effect kan hebben." Dat zou dan ook kunnen werken op plekken waar Bredanaars gaan zwemmen. "Deze cirkels kunnen vrij eenvoudig worden aangebracht op grasvelden. Daardoor kan het nuttige met het aangename worden gecombineerd. Bijkomend voordeel is eveneens dat het voor naleving als handhaving makkelijker wordt wanneer iedereen zijn eigen cirkel heeft."

Of de cirkels er ook echt gaan komen in Breda, is nog niet bekend. Daar zal het college zich over moeten buigen.