Op de foto van links naar rechts;
Talitha Korsmit, Soufian Kappé, Tim van het Hof, Joyce de Goede, Cornell Scherrenburg, Patrick Smans, Bart Lauwen, Marcela Laguzzi, René van Kuijk, Samer Al-Balawneh, Lottie van Kelle, Wouter Quirijnen, Joek van Pul & Patrice Matthee (Mervin Haans, staat niet op de foto).
Op de foto van links naar rechts; Talitha Korsmit, Soufian Kappé, Tim van het Hof, Joyce de Goede, Cornell Scherrenburg, Patrick Smans, Bart Lauwen, Marcela Laguzzi, René van Kuijk, Samer Al-Balawneh, Lottie van Kelle, Wouter Quirijnen, Joek van Pul & Patrice Matthee (Mervin Haans, staat niet op de foto). (Foto: Reginald Kluijtmans)

D66 Breda presenteert kandidatenlijst: ‘Nieuw en ervaren talent’

  Politiek

BREDA - D66 Breda presenteert de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Met deze mix van ervaren en nieuwe gezichten vertrouwt D66 erop alle Bredanaars te kunnen aanspreken en – na de verkiezingen – goed te kunnen vertegenwoordigen. Voorzitter Bart Nieuwdorp: ‘’We zijn er trots op dat we Breda zo’n diverse kandidatenlijst kunnen bieden.”


De lijst wordt aangevoerd door raadslid en woordvoerder Wonen Bart Lauwen. Hij werd voor de zomer al door de leden van D66 Breda tot lijsttrekker verkozen. Hoogste nieuwkomer op de lijst is de 33-jarige Lottie van Kelle. Zij staat op plek twee. Lottie is werkzaam als beleidsadviseur Europa bij het CNV. Kelle wil aan de slag gaan met de klimaatambities om Breda groen en duurzaam te maken. 

Huidig wethouder op onder andere stedelijke ontwikkeling en klimaat, Tim van het Hof, staat op plek 3. Hij wil verder bouwen aan de grootstedelijke ambities van Breda. Een ander bekend gezicht is Joyce de Goede (plek 4). De afgelopen vier jaar heeft zij zich al ingezet voor kansengelijkheid in Breda. Huidig fractievoorzitter Joek van Pul (plek 5) wil nog vier jaar aan de slag voor een goede vitale Bredase economie, die sterker uit de coronacrisis komt.

Enkele opvallende lijstduwers zijn huidig wethouder Marianne de Bie (op 47), Eerste Kamerlid Carla Moonen (op 48), Tweede Kamerlid Faissal Boulakjar (op 49) en voormalig wethouder Paul de Beer (op 50). “De lijst staat dus vol met nieuw en ervaren talent dat ieder op diens eigen manier gemotiveerd is om te zorgen voor kansen voor iedereen, het oplossen van de klimaatcrisis en betaalbare huizen voor elke Bredanaar.”

Bregje Kop