Afbeelding
Foto: PERRY ROOVERS

VVD: ‘We moeten er alles aan doen om wapens uit het uitgaansleven te weren’

Door: Hanneke Marcelis Politiek

BREDA - Breda is afgelopen weekend opgeschrikt door twee steekpartijen in het uitgaansgebied. De situatie heeft voor verontwaardiging gezorgd bij de lokale VVD. “Het toont aan dat er nog steeds mensen op stap gaan met een mes op zak of glazen gebruiken als steekwapen. Dat is voor de Bredase VVD onacceptabel.”

Het was afgelopen weekend niet één, maar twee keer raak in het uitgaansgebied. In de nacht van zaterdag op zondag vonden er zowel op de Havermarkt als in de Vismarktstraat steekpartijen plaats. “Het toont aan dat er nog steeds mensen op stap gaan met een mes op zak of glazen gebruiken als steekwapen. Dat is voor de Bredase VVD onacceptabel en wij vinden dat alles op alles moet worden gezet om messen en andere wapens uit het uitgaansleven te krijgen en dit soort overtredingen hard aan te pakken”, aldus raadsleden Mariken Voermans en Eddie Förster.

De VVD wil van het college meer informatie over hoeveel van dergelijke incidenten er afgelopen jaar plaats hebben gevonden in de Bredase binnenstad, en wat er precies wordt gedaan om te voorkomen dat mensen met steekwapens naar het centrum komen. 

Eén van de middelen die de gemeente in kan zetten om wapens in de binnenstad tegen te gaan is preventief fouilleren. De VVD wil weten hoe vaak de gemeente dat middel inzet, en of de burgemeester bereid is om dit komende tijd vaker in te zetten. Ook wil de partij antwoord op de vraag hoe de samenwerking tussen de gemeente en de horeca is. “Is het college bereid om samen met de horeca te kijken welke problemen er zijn met betrekking tot geweldplegingen en hoe er samen een vuist gemaakt kan worden?”