Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Bredase VVD: ‘Stop het schelden met ziektes op de sportvelden’

Door: Bregje Kop Politiek

BREDA - Schelden met ziektes zoals kanker hoort niet thuis op het sportveld. Dat vindt de Bredase VVD. De partij pleit er dan ook voor om dit soort scheldwoorden te verbannen van alle Bredase sportvelden. 

“De Etten-Leurse voetbalclub Unitas’30 maakte afgelopen week bekend spelers een rode kaart te geven op het moment dat er gescholen wordt met ‘kanker’”, aldus Rick Zagers, raadslid van de Bredase VVD. “Helaas is dit woord op veel voetbal- en andere sportvelden nog wekelijks te horen. Schelden met deze verschrikkelijke ziekte hoort niet op het sportveld.” 

De Bredase VVD kijkt dan ook met interesse naar de beslissing van Unitas’30. “En we hopen dat ook andere sportclubs dit voorbeeld gaan overnemen”, aldus Zagers. “Wij denken dat het college hier een rol in kan spelen.” Daarom stelt de partij vragen aan het college. 

Zo wil de Bredase VVD weten of het college ook vindt dat ‘kanker’ als scheldwoord moet worden verbannen van Bredase sportvelden. Ook vraagt de partij zich af hoe het college kijkt naar het besluit van Unitas’30. “Is het college bereidt om met sportclubs en belangenorganisaties, zoals de OBA en de sportraad, in gesprek te gaan om deze maatregel ook bij zoveel mogelijk Bredase sportclubs in te stellen?”