Zwembad Wolfslaar
Zwembad Wolfslaar Foto: archief

Bredase partijen bezorgd over ‘achterstallig onderhoud’ accomodaties Optisport

Door: Redactie Politiek

BREDA - De Bredase fracties van SP en D66 trekken aan de bel bij het college. Zij maken zich namelijk zorgen over het ‘achterstallige onderhoud en beheer’ van accomodaties die geëxploiteerd worden door Optisport. 

“Op verschillende manieren zijn wij benaderd over de accommodaties die geëxploiteerd worden door Optisport”, aldus de partijen. “Zo komen er klachten binnen over de openingstijden van de zwembaden en het beheer ervan. Bij de ijsbaan zijn er verenigingen die bij ons aankloppen over het uitblijven van reparatie van achterstallig onderhoud. Ook al is het beheer en onderhoud van de sportaccommodaties uitbesteed, de gemeente wordt als eerste aangesproken als er problemen zijn”, aldus D66 en SP. 

Vanuit de ijsverenigingen zouden er volgens de partijen meermaals contact zijn geweest met de gemeente én Optisport. “Maar dit heeft niet geleid tot structurele oplossingen”, aldus de Bredase fracties van SP en D66. Daarom stellen de partijen gezamenlijk vragen aan het college. 

“Is het college het met ons eens dat schone, veilige en goed onderhouden sportfaciliteiten van groot belang zijn”, vragen de partijen zich af. Ook willen zij weten in hoeverre het college op de hoogte is van het jarenlange achterstallige onderhoud van de accomodaties. “Met welke regelmaat en op welke wijze vinden er kwaliteitscontroles plaats betreffende de gemaakte afspreken bij Optisport?” Tenslotte willen de partijen weten of het college bereid is om een eigen sportbedrijf, eventueel met omringende gemeenten, te onderzoeken.