Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws

Op tien plaatsen in Breda worden binnenkort duizenden bloembollen geplant

Door: Bregje Kop Politiek

BREDA - Op tien plekken in de stad worden binnenkort duizenden bloembollen geplant. Deze plaatsen werden uitgekozen uit inzendingen van inwoners. Wethouder Jeroen Bruijns maakt aanstaande donderdag bekend op welke plaatsen de bloembollen komen. 

In het bestuursakkoord is afgelopen jaar extra geld vrijgemaakt voor de openbare ruimte. Met dit geld wil de gemeente de openbare ruimte onder andere groener en kleurrijker maken. Eén onderdeel daarvan is het planten van bloembollen. Afgelopen december plantte wethouder Jeroen Bruijns nog 150 bloembollen per vierkante meter bij woonzorgcentrum Thebe Aeneas aan de Langendijk. Toen deed hij ook een oproep aan de inwoners om door te geven welke plekken nog meer bloembollen verdienen. 

In totaal ontving de gemeente meer dan zeventig inzendingen. De eerste vijftig hiervan ontvingen een bloembollenpakket voor in de tuin of op het balkon. Het originele plan was om uit de inzenders de vijf meest geschikte plaatsen - verspreid over de gemeente - te kiezen om in het najaar bollen te poten. Maar door het grote aantal reacties heeft de gemeente besloten dit aantal te verhogen naar tien. 

“De afgelopen jaren moest er helaas veel bezuinigd worden op het groen. Dat ga je natuurlijk ook zien”, aldus Wethouder Jeroen Bruijns. “Omdat Breda groen, grenzeloos en gastvrij wil zijn, hebben we in het bestuursakkoord 14,5 miljoen euro extra uitgetrokken voor de openbare ruimte. Dat gebruiken we bijvoorbeeld voor het onderhoud van parken, straten en openbaar groen. Met het planten van de bloembollen aan de Langendijk is de eerste stap gezet. Dat er zoveel reacties zijn gekomen op onze oproep, laat zien dat de extra investering nodig is en gewaardeerd wordt. We verdubbelen daarom met plezier het aantal plekken waarop we bloembollen poten.”