Ook in de Piet Avontuurstraat wordt betaald parkeren ingevoerd
Ook in de Piet Avontuurstraat wordt betaald parkeren ingevoerd Foto: Google Earth

Na regulering in Brabantpark wordt in Sportpark betaald parkeren versneld ingevoerd

Door: Bregje Kop Politiek

BREDA - Bezoekers aan de wijk Sportpark moeten binnenkort gaan betalen wanneer zij willen parkeren. Dat heeft het college besloten. Met deze invoering wil het college de parkeerdruk verminderen. 

Onlangs werd bekend dat parkeerders binnenkort moeten gaan betalen in de wijk Brabantpark. Ook liet het college weten dat de strook aan de Lovensdijkstraat, tegenover Avans, verandert in een park. Op deze plek parkeren studenten en docenten momenteel gratis hun auto. Om ervoor te zorgen dat de parkeerdruk zich hierdoor niet verplaatst naar Sportpark, wordt er ook in deze wijk betaald parkeren ingevoerd.

“In verschillende wijken rondom het centrum is al jaren sprake van een verhoogde parkeerdruk”, aldus het college. “Dit blijkt zowel uit meldingen die bewoners en ondernemers in een wijk doen, als uit parkeermetingen. Dit geeft aanleiding tot het aanwijzen van gebieden voor het invoeren van parkeerregulering. Ook in Sportpark wordt gereguleerd parkeren ingevoerd.”


In een groot deel van Sportpark is sprake van een aantoonbare parkeerdruk die volgens het college op meerdere momenten boven de 90 procent uitkomt. “In combinatie met de aanwezigheid van vreemdparkeerders wordt dit door steeds meer bewoners ervaren als parkeeroverlast”, aldus het college. Met de wijkraad van Sportpark is de laatste jaren structureel contact geweest over het parkeren in de wijk en specifiek de overweging om het parkeren te reguleren. “In overleg met hen is besloten om aan de slag te gaan met parkeerregulering, dit vindt nu versneld plaats vanwege de parkeerregulering in Brabantpark en de herontwikkeling van het onverharde parkeerterrein aan de Lovensdijkstraat. Een deel van de parkeerders zal op zoek gaan naar een alternatieve parkeermogelijkheid. Een gratis alternatief in de aangrenzende wijk is dan aantrekkelijk, wat de parkeerdruk en parkeeroverlast verder zal verhogen.”

College: “De combinatie van een hoge parkeerdruk in veel straten, de geconstateerde vreemdparkeerders en de herontwikkeling van het onverharde parkeerterrein aan de Lovensdijkstraat, maakt dat een uitbreiding van het gereguleerd parkeren in Sportpark 1 op korte termijn noodzakelijk is om het gebied in de toekomst bereikbaar en leefbaar te houden. Na Sportpark 1 wordt in Sportpark 2 gereguleerd parkeren ingevoerd.”