Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Stadsfotograaf Breda

Grootste introductieweek BUas dit jaar niet in Breda, maar in België

Door: Redactie Politiek

BREDA - Vanwege stijgende kosten en ‘strikte regelgeving’ vanuit de gemeente Breda, verhuist de introductieweek van BUas dit jaar naar België. D66 Breda maakt zich zorgen om dit vertrek. “Wij zijn van mening dat introductieweken van onschatbare waarde zijn voor de stad en essentieel zijn voor het binden van studenten aan Breda.”

Ieder jaar ontvangt Breda duizenden nieuwe studenten die hier beginnen aan hun studie. Voor deze studenten wordt er regelmatig een introductieweek georganiseerd. Onlangs heeft BUas laten weten dat hun grootste introductieweek, genaamd UnexpectedJourney, dit jaar niet plaats zal vinden in Breda, maar in België. Hiervoor zou gekozen zijn vanwege stijgende kosten en strikte regelgeving vanuit de gemeente Breda. D66 Breda maakt zich zorgen over het verdwijnen van deze introductieweek uit Breda. 

“Wij maken ons zorgen over het feit dat UnexpectedJourney, vanwege oplopende kosten en strenge regelgeving vanuit de gemeente Breda, de stad verlaat”, aldus burgerraadslid Soufian Kappé. D66 Breda is van mening dat de introductieweken van onschatbare waarde zijn voor de stad en essentieel zijn voor het binden van studenten aan Breda. “Bovendien dragen de introductieweken bij aan de sociale, economische en culturele ontwikkeling van de stad. Door een week lang door de stad te lopen, kennismaken met lokale horecagelegenheden en andere ondernemers, vinden nieuwe Bredase studenten snel hun plek inde stad.” D66 is van mening dat het verdwijnen van introductieweken uit Breda niet in lijn is met de ambities van de gemeente om een gastvrije studentenstad te zijn. Daarom dringt de partij er bij het college op aan om ervoor te zorgen dat alle introductieweken volgend jaar daadwerkelijk in Breda kunnen blijven plaatsvinden.