Ambachtelijke chocolademelk

Recensie

BREDA - BredaVandaag.nl organiseerde in samenwerking met het Cingel College een warme-chocomelktest. Maar hoe maak je een goede warme chocolademelk?

Een ambachtelijke chocomelk wordt, volgens Sjoerd de Lange, horeacavoorzitter aan het college, als volgt gemaakt:

“Breng de melk in een pan aan de kook. Vermeng de cacao in een kommetje met de suiker. Voeg wat melk toe en roer hier een glad papje van. Schenk dit mengsel onder voortdurend roeren bij de hete melk en laat de chocolademelk twee minuten zachtjes koken. Sla de slagroom stijf in een kom. Schenk de chocolademelk in koppen, mokken of glazen en garneer de chocolademelk met de stijf geslagen slagroom.”

“In het recept serveren ze de slagroom op de chocomelk”, vertelt De Lange. “Terwijl wij de studenten hier op school leren om de slagroom apart erbij te serveren. Dan kan de gast zelf de slagroom erbij doen als hij of zij dat wil.”