Corenmaet wint warme-chocomelk-test 2010 (VIDEO)

  Recensie

BREDA – Café Corenmaet heeft de warme-chocomelk-test 2010 gewonnen. Het verwarmende winterdrankje werd in elf cafés getest door evenveel horeca-studenten van het Cingel College, in opdracht van BredaVandaag.nl.


"Helemaal leuk", vindt Anneloes Kinds, de bedrijfsleidster van Corenmaet het behaalde resultaat. Behalve de Corenmaet, werden er nog tien andere cafés getest. Nadat om toestemming werd gevraagd, werd de komst vooraf aangekondigd. Tijdens de test waren de leden van het testpanel als zodanig herkenbaar.

Opzet
“Er werd onder anderen gekeken naar de omgeving, gastvrijheid, de kosten en de kwaliteit van de chocolademelk”, vertelt Sjoerd de Lange, horeca-teamvoorzitter aan het college. “Het gaat om het totaalplaatje.”

Volgens De Lange moet de chocomelk in een warme en gastvrije omgeving gedronken worden. “Bij het drinken van warme chocomelk moet de sfeer winters zijn, bijvoorbeeld bij een open haard. Je drinkt het namelijk in de winter, buiten is het koud en binnen gezellig warm. De bediening is uiteraard gastvrij, waarbij voldaan wordt aan de wensen van de gast, van ontvangst tot en met het afscheid.”

In de test werden er punten gegeven voor de verschillende onderdelen. Een nul betekent een onvoldoende, een 1 staat voor een voldoende. Twee punten werden gegeven als het onderdeel als goed werd beoordeeld en drie punten vormden een zeer goed.

Uitslagen
Café de Corenmaet won de test, het café werd vooral goed beoordeeld op de kwaliteit van de chocomelk. Alleen de prijs werd als onvoldoende bestempeld. Ook de Inspire Coffee Company kreeg alle punten voor kwaliteit, maar eindigde op een vijfde plek, door een mindere beoordeling van de omgeving.

De tweede plaats is voor café Bruxelles, die vooral punten behaalde met de goede prijs. Ook De Beyerd deed het prima op dit onderdeel, maar bleef op een achtste plek steken omdat de chocomelk flauw was en er een haar in het kopje zat. Een uitzondering, gaan we vanuit, maar toch voor de uitslag van deze test, doorslaggevend.

De studenten gaven café de Bommel een zevende plaats. Het café was gastvrij, maar de houten krukken zaten niet comfortabel. Café Vulling eindigde op een elfde plek. De prijs voor de warme chocolademelk werd als zeer goed beschouwd, maar helaas liet de kwaliteit te wensen over.

Resultaten
Stelt u hoge eisen aan omgeving en gastvrijheid? Of wilt u een gratis koekje en slagroom bij uw warme drankje? Hier vindt u de volledige beoordeling. Wilt u zelf een goede warme chocolademelk maken? Dan vindt u hier het recept.
Geniet nog even van de winter, en oordeel zelf!

BredaVandaag.nl ging op bezoek bij de winnaar van de test:

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief