Het team van Murrelektronik in 2017: Corné, Linda, René, Lindy en Esther
Het team van Murrelektronik in 2017: Corné, Linda, René, Lindy en Esther (Foto: Murrelektronik)

‘Met een Singelloop in de agenda train je toch net wat harder’

  singelloop

(advertorial) - Voor de tweede keer doet Linda van Gils samen met haar collega’s van Murrelektronik, fabrikant van producten voor de automatiseringstechniek, mee aan de Singelloop. Zondag loopt ze haar tweede 5 kilometer. “Maar dat kan in de toekomst de 10 worden.”


Toen ze een aantal jaar geleden kwam werken bij Murrelektronik had ze nog niet echt iets met het fenomeen hardlopen. “Toch wilde ik wat fitter zijn en meer bewegen”, vertelt ze. Toen haar collega Corné vertelde dat hij ook altijd meeloopt aan de Singelloop, wakkerde het vuurtje verder aan. “Je kunt wel stellen dat  Corné mij heeft aangestoken met het hardloopvirus. Inmiddels heb ik ook al meegedaan aan ‘Rondje Rijen’, een loopwedstrijd in m’n woonplaats Rijen. Ook de 5 kilometer hoor, want zo’n fervent loopster ben ik nu ook weer niet.”

Hardloopvirus
Toch begint ze langzaamaan verder te kijken naar loopevenementen. “Het kriebelt wel. Zeker als je een evenement als de Singelloop op de agenda hebt staan, dan wordt het wel serieus. Een extra motivatie om te trainen, je kunt er dan niet meer onderuit”, lacht ze. Toch ziet ze het lopen ook meer als een hobby. “Trainen doen we gewoon in onze vrije tijd.”

In het groen
Van Gils en haar collega’s lopen deze zondag in het groen. “We doen met een groepje van vijf collega’s en familieleden mee. Murrelektronik is niet zo’n groot bedrijf, dus ik vind het al heel wat we met een groepje meedoen.” Volgens Van Gils is het wel lastig om in dat groepje te blijven lopen. “Sommigen van ons lopen net iets harder of langzamer, maar ik vind het belangrijk dat we dit doen. Het is eigenlijk een soort teambuilding he.”


 

Guus Arnouts
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief