Met de kinderen over de finish.
Met de kinderen over de finish. (Foto: Wijnand Nijs)

Singelloop opgenomen in top 150 van de wereld

  singelloop

BREDA - Met de toekenning van het 'Bronze Label 2019' van de wereld-atletiekfederatie IAAF ontvangt de Bredase Singelloop opnieuw internationale erkenning. Met dit label schaart Breda zich wereldwijd in een illuster gezelschap van 150 toonaangevende wegwedstrijden. "Een dikke pluim voor de kwaliteit van onze organisatie en een geweldige opsteker voor het evenement", aldus de Bredase organisatie.


Om in aanmerking te komen voor dit IAAF-label moet aan hoge standaarden worden voldaan. Een officiële en gecertificeerde meting van het parkoers is de basis, maar ook zaken als dopingcontrole, tijdregistratie, medische voorzieningen, veiligheidsmaatregelen en een autovrij parkoers. Met dit label is de Bredase Singelloop de vierde wegwedstrijd in Nederland en de eerste in Brabant. Andere toonaangevende evenementen met een IAAF label zijn de marathons van Rotterdam en Amsterdam en de Dam-tot-Dam-loop. 

De toekenning is een nieuwe bevestiging dat het Bredase evenement behoort tot de wereldelite als het gaat om hardloopwedstrijden op de openbare weg. Daarbij is het razendsnelle parkoers met een parkoersrecord van 59.50 minuten voor de (inter)nationale wedstrijdatleten is al een pré. Daarnaast ontving de organisatie in 2016 als eerste Nederlandse hardloopwedstrijd op de weg al het '5 sterren European Quality Road Race' label van de Europese atletiekfederatie European Athletics (EAA). Dit label is gebaseerd op 54 veiligheids- en kwaliteitsstandaarden, waar de Bredase Singelloop telkens de hoogste score behaalde.

Het bestuur van Stichting De Bredase Singelloop is vooral blij met de brede erkenning. Voorzitter Willem Butz licht toe: "Waarschijnlijk zijn we de enige vrijwilligersorganisatie wereldwijd met een IAAF label. Het feit dat de IAAF in haar rapport onder andere specifiek de uitmuntende sfeer, inzet, enthousiasme en energie van vrijwilligers én het talrijke publiek benoemt is een geweldig compliment aan alle betrokkenen!" 

De 34e editie van de Singelloop is op 6 oktober 2019.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief