Open imkerijdagen
Open imkerijdagen (Foto: )

Bredase imkers vertellen over bijen

  Sport en Vereniging

BREDA - Op 14 juli zijn imkers van het Bredaas Bijenhouderscollectief (BBC) de hele dag aanwezig op de Grote Markt, om te vertellen over hun bijen.


Het wordt voor bijen steeds moeilijker te overleven. Dat geldt vooral voor de vele soorten wilde bijen. De imkers leggen u uit waarom. Er is een demonstratiekast, u komt erachter wat het verschil is tussen werksters, darren en koninginnen, u leert wat wilde bijen zijn, en u komt te weten hoe u een goed bijenhotel maakt en hoe u zelf de bijen een betere leefomgeving kunt geven.

De imkers werken mee aan de landelijke Open Imkerijdagen op 14 en 15 juli, waarin bijenhouders uit het hele land vertellen over bijen. Het Bredaas Bijenhouderscollectief (BBC) heeft als doelstelling de leefomgeving van alle bijen (wilde bijen en honingbijen) in Breda te verbeteren en organiseert daarnaast educatieve activiteiten over honingbijen én wilde bijen. Meer informatie over het BBC: www.bredaasbijenhouderscollectief.nl en https://www.facebook.com/BredaasBijenhoudersCollectief.