JEKA verliest zes punten-duel

  Sport

BREDA – Gespannen maar met het nodige optimisme zag JEKA uit naar de topper tegen Moerse Boys, dat de Bredase koploper in de derde klasse met slechts drie punten achterstand in de nek hijgde. Wat een mooie dag had moeten worden, eindigde echter in mineur voor JEKA. En niet alleen figuurlijk. Het miezerde de gehele wedstrijd tijdens het zogenaamde zes punten-duel en dit stak JEKA blijkbaar aan: 0-2.


Door Desid de Hoogd

JEKA speelde zeker in het eerste gedeelte erg matig. Aanvoerder Igor Goossens sprak onlangs nog uit dat JEKA over de beste selectie van de competitie beschikt en voor het kampioenschap moet spelen. De woorden kwamen niet tot uiting in daden.

Moerse Boys overklaste JEKA op alle fronten. Het stond al na 31 minuten op een comfortabele 0-2-voorsprong door doelpunten van René van Hees (kopbal) en Reg van Tichelt (vrije trap) en aan die stand veranderde uiteindelijk niets. JEKA antwoordde hoofdzakelijk met het veelvuldig maken van overtredingen. Dit leidde tot meerdere gele kaarten.

Tot overmaat van ramp werd net voor het rustsignaal Goossens met zijn tweede gele kaart en dus rood van het veld gestuurd. Een actie die er een beetje onbeholpen uit zag. Of het met opzet was, is de vraag. ”De scheidsrechter had deze actie ook met een waarschuwing kunnen afdoen”, vond de captain. Ondanks dit misschien kleine foutje van arbiter Van Berkel floot hij voor de rest een uitstekende wedstrijd.

Hoe zou trainer Henk van den Langenberg zijn jongens nog kunnen oppeppen, was de vraag tijdens de rust. Was het schip niet al gezonken gezien het vertoonde spel? En dan ook nog eens met zijn tienen. Tot ieders verbazing kwamen de mannen van Van den Langenberg fris uit de kleedkamer. Het veldspel zag er beter uit en er werd weer gecombineerd. Aanvallend kon JEKA echter geen vuist maken en Moerse Boys hoefde niet meer.

Het ‘Jeugdig Enthousiasme Kan Alles’ ging deze keer dus niet op. “Maar we blijven voor het kampioenschap gaan. Het gebrek aan ervaring brak ons vandaag op. Waarschijnlijk wel goed dat we verloren hebben, nu ligt de druk ook bij de tegenstanders en kunnen we hopelijk net voor het einde van de competitie toeslaan,” sprak Goossens met een teleurstellende maar vastberaden blik.

En nu maar hopen voor JEKA dat de rest van de competitie niet zo in het water valt als de wedstrijd op deze druilerige zondag.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief