Eerst keer in nieuwe auto

  Sport

PRINSENBEEK – Coureur Jeroen van den Heuvel werkte samen met Peter van der Kolk toe naar de vierde editie van de 24 uur van Dubai. Na bijna een jaar van testen, is de BMW-1-serie gereed voor de race.


Van den Heuvel is als testrijder betrokken geweest bij het ontwikkelen van de BMW 140 GTR, een BMW Motorsport 1-serie met een V-8 motor, een speciale aandrijflijn, een keflar bodykit en een eigen huis ontwikkeld veersysteem.

“Toen we begonnen met het testen van deze super auto zaten Peter en ik gelijk op één lijn over hoe de auto verder ontwikkeld moest worden”, vertelt Van den Heuvel. “Het was ongelofelijk, onafhankelijk van elkaar gaven wij precies dezelfde bevindingen aan de engineers en mechanics over. Hierdoor maakte we zoveel stappen vooruit dat we er toch beiden in gingen geloven om
gelijk met deze auto te gaan vechten voor een podium in Dubai.”

Want het is een gewaagde stap, starten met een auto die pas net uitontwikkeld is, weet ook de coureur uit Etten-Leur. “Beiden weten we dat het hoog gegrepen is om stappen over te slaan en te gaan voor alles of niks, maar zonder uitdagingen in het leven zit dadelijk iedereen om vijf uur aan de piepers en om acht uur voor Goede Tijden Slechte Tijden te kijken.”

Volgens Van den Heuvel is het team op de goede weg met de door Van der Kolk ontwikkelde BMW. “Iedereen heeft er een super goed gevoel bij gekregen, zeker na een overtuigende overwinning tijdens de 4 uren van Hockenheim op 7 december.”