Logo bredavandaag.nl

'Complimenten voor spelers en staf'

  Sport

BREDA – De doelstelling voor Baronie dit jaar was handhaven. Zondag kunnen de Baronnen de titel binnenslepen in de hoofdklasse B. Dan moet wel gewonnen worden van EVV. “Dat is een compliment voor de technische staf en de spelersgroep”, stelt voorzitter Dick Schreuder. Deel 1 in een serie naar de kampioenswedstrijd van zondag.


Schreuder is een gelukkig man. “Dit is heel prettig voor de club. Het zet Baronie terug op de kaart. De vereniging wordt er een stuk aantrekkelijker door”, zegt de voorzitter, die hoopt dat ook de publieke belangstelling hierdoor aantrekt. "Dat bijvoorbeeld het NAC-publiek op zondag weet dat er hier ook leuk voetbal gespeeld wordt en dat er meer seizoenkaarten verkocht worden." Anderzijds bekijkt Baronie of het de toegang gratis kan maken. "Dat bekijken we zeker. Al denken we niet dat de toegangsprijs reden is voor mensen om niet te komen."

Sportief is de stap die de club heeft gezet, van groot belang. “Ons tweede is zondag al gepromoveerd naar de reservehoofdklasse en de A-jeugd is nog in de race voor promotie. Dat maakt dat de doorstroming ook beter op orde is.”

Vooraf was de spannende titelstrijd niet aan de orde. Driekwart van de spelers vertrok en moest vervangen worden. Bovendien trok de club een jonge trainer aan, met nog geen ervaring op dit niveau, in de vorm van Peter Maas. “Dat was toch een gok. Met Steenbergen speelde hij in de derde klasse. Maar Peter heeft laten zien dat hij uit het juiste hout gesneden is voor het hoogste niveau.”

Volgens Schreuder is dat een deel van het succes. “Maar ook de rest van de technische staf heeft zijn werk goed gedaan. Je kunt zeggen dat de scouting prima werk heeft geleverd.”

Zondag in Echt kan Baronie de titel pakken. In elk geval een supportersbus reist de Baronnen achterna. “Maar de aanmeldingen stromen nog binnen.” Voor Baronie is het zondag sowieso feest. “Gezien het verloop van de competitie hebben we dat verdiend. Al zou het natuurlijk zonde zijn als we de titel laten schieten. Maar makkelijk wordt het niet.”

De strijd wordt op het veld gestreden. Al heeft Schreuder, in het dagelijks leven advocaat, nog andere ijzers in het vuur. “Ik heb vandaag een aantal brieven naar de KNVB uitgedaan over de Rus bij Deurne.” Die club speelde met een speler die niet speelgerechtigd was, onder meer tegen Baronie, dat met 3-2 verloor, mede dankzij twee assists van de speler in kwestie. Deurne kreeg punten in mindering. “Maar wij hebben geen kansen gehad die punten te pakken. Het zou hetzelfde zijn als Venray zondag Messi opstelt tegen Gemert. Dan winnen ze waarschijnlijk wel, en krijgen ze punten in mindering. Maar is Gemert geen kampioen. Dat klopt natuurlijk niet. Wij vinden daarom dat we de wedstrijd tegen Deurne moeten overspelen.”

Zondag: EVV – Baronie om de titel in de hoofdklasse B
Morgen: Hitchkock-thriller voor BaronieFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief