Logo bredavandaag.nl

Push dames 1 wint eerste wedstrijd

  Sport

BREDA – Claire Hendriks had nog nooit meer dan een maand niet gehockeyd. Maar rond de geboorte van zoon Max bleef de keepster van Push dames 1 liefst zestien maanden aan de kant. Zondag beleefde ze tegen Huizen haar rentree. De Bredase vrouwen wonnen met 6-0.
>> Fotoalbum Push - Huizen


“Vier maanden geleden begon het toch wel behoorlijk te kriebelen”, vertelt de doelvrouw van overgangsklasser Push. Zondagmiddag was het dan eindelijk weer zover. Tegen het gepromoveerde Huizen stond ze voor het eerst weer bij een officiële wedstrijd in het doel. “Zestien maanden, zo lang had ik het hockey nooit gemist.”

De 6-0 was een lekkere start. “Er zijn best wat verbeterpunten aan te geven, maar zo’n 6-0 is een leuk begin”, aldus de keepster, die geen heel goede wedstrijd voor zich zag. “Maar dat weet je van tevoren. Eerste wedstrijden zijn zelden heel goed. Het is vaak toch even je eigen niveau aftasten, en dat van de tegenstander.”

Over het eigen niveau, is Hendriks na de eerste wedstrijd redelijk tevreden. “We horen bij de sterkere teams, al wisten we dat wel. Huizen is een lastig team, dat achterin de tent dicht gooide. Dat we er dan toch nog zes scoren, dat is best knap.”

Vijf ervan waren velddoelpunten. “Natuurlijk is dat positief. Aan de andere kant hebben we ook getraind op standaardsituaties als strafcorners. Dan is het jammer als er daarvan maar een in gaat.”

Push bleek zondagmiddag minder afhankelijk van een speelster. Was het vorig seizoen Sabine Mol die veelvuldig en vaak als een van de weinige het net vond, tegen Huizen scoorden vijf verschillende speelsters. “We hebben er gelukkig twee, drie goede spitsen bij gekregen. Dat maakt dat we niet meer afhankelijk zijn van één persoon.”

Hannah Lemmens, Sabine Mol (2), Merel Hartkoorn, Malou Pheninckx en Maartje van der Vis scoorden voor Push. Komende week gaan de Bredase vrouwen op bezoek bij een ander gepromoveerd team, Helmond.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief