Logo bredavandaag.nl

Baronie: 'Een ploeg om te stunten'

  Sport

BREDA - Baronie is het seizoen onder leiding van nieuwbakken Baronie-trainer Peter Maas goed begonnen met twee overwinningen in de hoofdklasse. Afgelopen zondag werd de kampioen van vorig seizoen, Deurne, zelfs verslagen.


Zondag wacht JVC Cuijk, een van de kampioenskandidaten. Maas vreest de Oost-Brabantse tegenstander niet, maar is zeker op zijn hoede. “Zij hebben duidelijke kampioensambities en hebben ook al twee keer gewonnen. JVC is in alle facetten uitgebalanceerd. Ze hebben twintig jongens, die allemaal het niveau hebben om in de top van de hoofdklasse te spelen. “

Zo ver is Baronie nog niet vindt de van Steenbergen afkomstige trainer, maar dat is wel de ambitie. “Bij ons moet het dit jaar beginnen. Volgend jaar gaan we doorselecteren en daarna moeten we voor de prijzen gaan spelen.”

Maar als wat nu gewonnen kan worden, is mooi meegenomen. “Ik hoop dat het team er in elk geval alles aan zal doen om er uit te halen wat er in zit. JVC is de favoriet, maar wij hebben de ploeg om te stunten. We gaan in elk geval vol op de aanval spelen.”

Dat zal Baronie moeten doen zonder Vincent Vervoort. “Het is voor 95% zeker dat hij niet zal spelen.” Naast smaakmaker Vervoort ontbreken ook Hans en Jeffrey Frijters en Tyron Zschusschen. De inzetbaarheid van Mathijs Hage en Revy Rosalia is nog onzeker. Ruud van Dijk zal zeer waarschijnlijk wel van de partij zijn.

Zonder de afwezigen zal Maas evenzeer hopen op drie punten en de daarbij horende koppositie in de hoofdklasse. Het duel begint zondag om 14.30 uur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief