Logo bredavandaag.nl
De Junior Street League op het parkeerterrein naast het Rat Verlegh Stadion foto Perry Roovers
De Junior Street League op het parkeerterrein naast het Rat Verlegh Stadion foto Perry Roovers

'Wij zijn hartstikke fanatiek!'

  Sport

STEENAKKER – Hiphopmuziek klinkt door de muziekinstallatie terwijl er voetballen door de lucht vliegen op het parkeerterrein bij het NAC Stadion. Daar wordt dinsdagmiddag de NAC Junior Street League gehouden.


Meer dan negenhonderd leerlingen van twaalf basisscholen in Breda doen mee aan de voetbalcompetitie. Fanatiek staan de kinderen hun teams aan te moedigen buiten de speciaal gecreëerde voetbalvelden. Vanaf twee tribunes kunnen fans hun klasgenoten, kleinkinderen of buurjongens en –meisjes toejuichen.

Goed initiatief
“Ik ben hier voor mijn kleindochter Lisa ”, vertelt mevrouw Hout. “Ze zit in groep zeven van basisschool Jacinta." Het initiatief vindt ze heel goed. "Zo wordt sport voor jongens en meisjes gestimuleerd. Ik blijf zeker tot het einde kijken.”

Tom Brock (12) en Aaron Emmens (11) van basisschool de Eerste Rith zitten aan de zijkant van het afgezette parkeerterrein op een bankje. “Onze wedstrijden begonnen goed, maar toen moest onze coach weg. Onze invallende coach is goed, maar we zijn toch minder geconcentreerd”, vertelt Brock. “Maar we zijn hartstikke fanatiek!”, vertelt Emmens.

Yes-R
Om de middag zijn verschillende activiteiten georganiseerd. “Om 17.30 uur is de prijsuitreiking en daarna komt rapper Yes-R optreden”, vertelt Ellis Bloem namens de Stichting Teamplay@NAC. De school die wint, krijgt een reis naar de Efteling voor de groepen 7 en 8 cadeau.

Er wordt niet alleen gelet op de sportieve kant, maar ook op goed of juist slecht gedrag. Bij goed gedrag kunnen er drie punten bij komen, bij slecht bedrag gaan er drie punten af. Bloem: "Goed gedrag is als fans spandoeken maken en het geven van een hand aan de scheidsrechter, slecht gedrag is bijvoorbeeld het tackelen van de tegenstanders".

“We gaan dit volgend jaar zeker weer organiseren”, aldus Bloem. “We willen dan meer scholen betrekken bij de activiteiten. Maar het evenement is dit jaar al flink in populariteit gestegen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief