foto Ilse Lukken
foto Ilse Lukken

KNVB keurt NAC-plan goed, maar financieel tekort blijft

Sport

STEENAKKER – Ondanks de goedkeuring van de KNVB over de begroting die NAC presenteerde aan de voetbalbond, kampen de Bredanaars nog steeds met een tekort. Ed Busselaar: “Over zes a zeven maanden staat NAC er weer goed voor.”

Het gaat dan wel niet om de begroting, ‘want die is sluitend’. Maar de club heeft een bedrag van ruim 400-duizend euro nodig om de betalingsachterstanden weg te werken.

“De liquiditeitsbegroting is dan ook niet sluitend. We hebben een acuut probleem. Daarom zijn we bezig om extra geld binnen te krijgen. We zijn met interessante projecten bezig”, zegt Busselaar zonder voorbeelden te geven.

NAC zelf is van mening dat ze straks aan alle betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Inmiddels zijn de problemen met de belastingsdienst zo goed als achter de rug.

Busselaar: “In september zijn we volledig bij met betalen. Dat komt door de garantie van HEJA. Het was een zeer zwaar jaar. Ik ben blij dat de het seizoen achter de rug is. Nu gaan we met frisse moed een mooi jaar tegemoet.”