Logo bredavandaag.nl
De marathon, het spectaculaire tweede onderdeel van de vierspan tijdens Breda Hippique. foto Peter Visser
De marathon, het spectaculaire tweede onderdeel van de vierspan tijdens Breda Hippique. foto Peter Visser

Eerste plaats Nederland in landenklassement Vierspannen

  Sport

BREDA - Met een 1e plaats voor het Nederlandse team en IJsbrand Chardon als beste Europeaan is de dressuurdag van het FEI EK Vierspannen voor Nederland veelbelovend verlopen.


Behalve de uitstekende prestatie van IJsbrand Chardon, die slechts 1 punt achter ligt op Exell, reed ook Theo Timmerman een fantastische rit, goed voor een 4e plaats in het algemeen klassement. Koos de Ronde was als laatste deelnemer van het Nederlandse team pas aan het begin van de avond aan de beurt, zijn rit leverde hem een 9e plaats op in het algemeen klassement.

In het algemeen klassement van dit open kampioenschap gaat Boyd Exell aan de leiding. Voor de strijd om de Europese titel staat Chardon momenteel 1e, gevolgd door de Hongaar Jozsef Dobrovitz en op de 3e plaats Theo Timmerman.

De Duitse pony vierspanrijder Steffen Brauchle gaat aan de leiding na de dressuur van de internationale menwedstrijd Outdoor Brabant in Breda, zo meldt Hoefnet.nl. Brauchle zette met zijn vierspan Duitse rijpony’s de winnende score van 49,49 strafpunten neer. De Belgische Tinne Bax werd tweede, voor de Amerikaanse Lisa Stroud. Jannes Kinds is met zijn vierde plaats de beste Nederlander.

Meer informatie op www.outdoorbrabant.nlFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief