Logo bredavandaag.nl
De NAC Street League is weer begonnen. foto Yvonne Vermeulen.
De NAC Street League is weer begonnen. foto Yvonne Vermeulen.

Sportdag voor aftrap NAC Street League

  Sport

STEENAKKER - Voor de aanwezige kinderen was het een verjaardagsfeestje en voor de NAC ook. Op de 99e verjaardag van de club wordt de start gegeven voor de nieuwe NAC Street League.


Vijftien basisscholen doen maandag mee aan de sportdag op P5 naast het stadion, al deze scholen mogen een team afleveren dat meedoet aan de straatvoetbalcompetitie. Ellis Bloem, organisator van de sportdag, vertelt: “De junior teams bestaan uit kinderen van groep 7/8. De grote competitie is niet aan een school gebonden maar aan wijken, daar doen jongeren van 12 tot 15 jaar oud aan mee.” De competitie duurt tot en met mei, maar er zijn lang niet iedere week wedstrijden. “De veldjes waarop de wedstrijden gespeeld worden zijn vaak niet zo goed. Daarom houden we een wat langere winterstop”, zegt Bloem.

Het terrein lijkt bij de eerste oogopslag vooral uit opblaasbare afzettingen van voetbalveldjes te bestaan, waartussen verhitte hoofdjes opgewonden van het ene spel naar het andere rennen. Er is veel meer te doen dan en potje ‘gewoon’ voetbal, er is een Kop van Jut, je kunt wielrennen en een groepsfoto op de NAC-tribune mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Samenwerken is het magische woord vandaag. Bij basketbal moet je zelf scoren, maar de punten gaan wel naar het team. Bij duo-voetbal zit je samen in een pak, maar wie hard achter de bal aan wil rennen moet niet zijn klasgenoot vergeten. En voetbal werkt natuurlijk alleen als het team goed samenwerkt, al spelen de kids vandaag vooral op een kluitje.

Groep 8b van basisschool De Eerste Rith wil vol enthousiasme aan het nieuwe straatvoetbalseizoen beginnen. Kevin is de jongen die alles weet over voetbal, maar hij heeft geen zin in een praatje. Zijn klasgenoten wel, die roepen om het hardst dat ze allemaal in het schoolteam willen. Er is alleen een probleem: de school mag slechts één team afleveren, terwijl er veertig achtste-groepers zijn. Daarom organiseert de school eerst een competitie. Want volgens de meester mogen alleen de allerbeste voetballers meedoen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief