Logo bredavandaag.nl

Gecombineerd team volleyers ZUVO en De Burgst

  Sport

BREDA/ZUNDERT - Volleybalverenigingen ZUVO uit Zundert en De Burgst Breda gaan met met een gecombineerd herenteam in de derde divisie spelen. Het initiatief kwam van ZUVO, dat kampte met een te  krappe bezetting bij het eerste herenteam.


Eind vorig seizoen werd De Burgst Breda door ZUVO benaderd voor deze formatie. De Zundertse club had op dat moment slechts vijf spelers beschikbaar voor het eerste team. Tijdens de zomermaanden kwamen beide clubs tot overeenstemming, zodat het team team nu onder de naam ZUVO/De Burgst Breda in de derde divisie poule A gaat spelen.

De Burgst Breda blijft met haar selectieteams uitkomen in de divisie en de promotieklasse. Het gecombineerde team bestaat vanuit Burgst-zijde uit spelers van Heren 2 en Heren 3. Door een brede selectie in Breda blijven de herenteams 2 en 3 van De Burgst ook goed bezet en kunnen die nog prima in respectievelijk de promotieklasse en de 2e klasse uitkomen.

De volleyballers van ZUVO zijn: Stijn van Bladel, Bram Douven, Dirk Douven, Kevin van Praat, Mateusz Szczepaniak en Richard Peeters. Vanuit De Burgst Breda worden hieraan toegevoegd: Sietse van den Wijngaart, Michiel Tolenaars en Peter van de Wal. Daarnaast zullen er enkele spelers vanuit De Burgst meetrainen om te snuffelen aan het niveau. Het team staat onder leiding van trainer/coach Huub van Caam.

De thuiswedstrijden worden deels in Breda en deels in Zundert gespeeld. Het combiteam speelt in een shirt in de kleuren ‘burgstblauw’ en ‘zuvogeel’ en met beide logo’s erop.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief