Logo bredavandaag.nl
Daniel Boot doet mee aan de Wings for Life Worldrun in Breda.
Daniel Boot doet mee aan de Wings for Life Worldrun in Breda. (Wijnand Nijs)

'Meedoen aan Wings for Life Worldrun wordt hele uitdaging' (video)

  Sport

BREDA - Lopen voor diegenen die dat niet kunnen. Dat is de gedachte achter de Wings for Life Worldrun die 3 mei in Breda en tal van andere plaatsen in de wereld gelopen wordt. In Breda gaan duizenden op pad, ieder met hun eigen verhaal. Eén verhaal is dat van Bredanaar Daniël Boot.


Boot doet mee in zijn rolstoel. “Dat wordt nog een hele uitdaging”, aldus de ambassadeur van het evenement. “Ik moet alles met wrijving doen”, leg hij uit. Hij doet het voor op de aanduwring van zijn rolstoel. Doordat hij weinig kracht heeft in zijn handen moet hij ze er tegen aan duwen. En dat kost veel kracht, ook al omdat hij niet zijn bovenlichaam kan gebruiken als aanduwgewicht.  Sinds negen jaar zit Boot in een rolstoel. “Ik ben tijdens een vakantie in Tunesië al slaapwandelend 12 meter naar beneden gevallen en heb sindsdien een dwarslaesie.”

Dit jaar werd hij door Monique Velzeboer op de foto gezet voor het project. “Dat was een hilarische fotoshoot, er zitten een paar mafkezen tussen”, wijst hij lachend naar de foto die in het Stadskantoor geëxposeerd wordt. Op de foto staat hij zelf, samen met zijn vriendin, vrienden en twee personal trainers die hem moeten klaarstomen voor 3 mei.

Voor Boot is de Wings for Life Worldrun de manier om aandacht te vragen voor onderzoek naar dwarslaesie. Aandacht die lastig te krijgen bleek voorheen. “Je gaat er niet dood aan”, verwoordt hij het kort samengevat. “Daarnaast: iedereen is anders. Sommige mensen met een dwarslaesie kunnen nog wel lopen, maar hun handen niet meer gebruiken.”

De Bredanaar kwam met het evenement in aanraking via een vriend. “Een jongen die bij Red Bull werkt. Die vroeg mij vorig jaar voor het evenement in de Grote Kerk. Voor zo’n goed doel wilde ik dat zeker.”

De Wings for Life Worldrun start 3 mei om 13.00 uur bij het Kasteel van Breda.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief