Logo bredavandaag.nl
Jack en Sharon.
Jack en Sharon. (Wijnand Nijs)

Wings for Lifeworldrun: Het verhaal van Jack Pastora

  Sport

BREDA - Lopen voor diegenen die dat niet kunnen. Dat is de gedachte achter de Wings for Life Worldrun die 3 mei in Breda en tal van andere plaatsen in de wereld gelopen wordt. In Breda gaan duizenden op pad, ieder met hun eigen verhaal. Eén verhaal is dat van Jack Pastora (31).


Nog iets meer dan anderhalve week en dan mag de oud-militair uit Den Bosch starten bij het Kasteel van Breda. In zijn rolstoel. Zijn vriendin Sharon Dahler loopt. Dat rolstoelbasketballer Pastora meedoet, had hij een paar jaar geleden niet gedacht.

Drieënhalf jaar geleden kreeg de militair een dwarslaesie. “Nee, niet tijdens mijn werk”, vertelt Pastora. “Dat vraagt iedereen, maar tijdens een vakantie.” Samen met zijn vriendin was hij op vakantie in Indonesië bezig met surfles. “En kreeg ik last van mijn rug. Ik had al eerder rugklachten gehad, maar nu had ik binnen anderhalf uur geen gevoel meer in mijn benen. Dat kwam ook nooit meer terug.” Met een uiterste krachtinspanning wist hij zich nog in de boot te hijsen.  “Vanaf dat moment was het zwart”, aldus Sharon.

De oorzaak? Onbekend. Zoals bij veel mensen de oorzaak van een dwarslaesie de oorzaak niet altijd aanwijsbaar is. Ook genezing van de ‘kabelbreuk’ in de zenuwbanen is geen uitgemaakte zaak. Daarom wil de organisatie van Wings for Lifeworldrun zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek. Vandaar ook de boodschap ‘lopen voor diegenen die dat niet kunnen’.

Sharon loopt 3 mei voor Jackie. “Vorig jaar heb ik twaalf kilometer gehaald. Nu heb ik als doel 10 kilometer.”

De Wings for Life Worldrun start 3 mei om 13.00 uur bij het Kasteel van Breda.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief