Logo bredavandaag.nl
Lopers en rollers tijdens Wings for Life Worldrun Breda tussen de vier en de tien kilometer.
Lopers en rollers tijdens Wings for Life Worldrun Breda tussen de vier en de tien kilometer. (Wijnand Nijs)

Wings for Life Worldrun mogelijk ook komend jaar in Breda

  Sport

BREDA - De kans lijkt groot dat de Nederlandse editie van de Wings for Life Worldrun ook komend jaar weer in Breda is. De organisatie wacht nog de evaluatie met gemeente, KMA en provincie af, maar is positief over de ervaring in Breda.


Wat betreft wethouder van sport Bernie van den Berg is de loop 8 mei komend jaar meer dan welkom. “Dit mag wat mij betreft de grote voorjaarsklassieker worden op loopgebied. In het najaar hebben we de Singelloop en tussendoor de Haagse Beemdenloop, de Ladiesrun en de Tien van ‘t Aogje.”

In Breda deden zondag zo’n drieduizend mensen mee aan het evenement. “Het aantal deelnemers was ten opzichte van de andere landen niet verkeerd”, aldus een woordvoerder van de Wings for Life Worldrun. “We hadden een beetje pech met het weer waardoor er minder mensen naar de Grote Markt kwamen voor de prijsuitreiking.”

De regen in combinatie met de soms wat langere wachttijden zorgde voor wat onderkoeling van lopers bij de opstappunten onder weg. “Dat is een leerpuntje voor komend jaar”, aldus de organisatie. Van den Berg ziet nog wel kansen voor de kidsrun. “Die was nu redelijk besloten op het KMA-terrein. Voor de kinderen is het misschien leuk om dat komend jaar wat meer in het centrum te doen, waar meer publiek is.”

Met de Wings for Life Worldrun wordt geld ingezameld voor onderzoek naar mogelijke genezing van dwarslaesie. De opbrengst van dit jaar was meer dan vier miljoen euro. 

 

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief