Logo bredavandaag.nl
De afsluitende dag van Outdoor Brabant 2014.
De afsluitende dag van Outdoor Brabant 2014. (Jorgen Janssens)

Outdoor Brabant heft voor het eerst entree, alleen in het slotweekend

  Sport

RUITERSBOS - Voor het eerst in zijn historie gaat het paardensportevenement Outdoor Brabant (2 t/m 6 september) entree heffen. Dat geldt overigens alleen voor het slotweekeinde. Kaarten kosten in de voorverkoop 5 euro, aan de kassa betalen bezoekers straks 7,50 euro.


“Wij willen Outdoor Brabant in de komende jaren verder uitbouwen en professionaliseren en onze plek in de top-5 claimen tussen de grote concoursen”, zegt Cees Meeuwis, de nieuwe voorzitter van Outdoor Brabant. “Jumping Amsterdam, Indoor Brabant, CHIO Rotterdam en Military Boekelo werken al jaren met kaartverkoop en genereren daarmee recette-inkomsten.”

Het paardenspektakel op het landgoed De Prinsenhoeve was tot heden altijd gratis toegankelijk. Het evenement trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Dit jaar heeft Outdoor Brabant de WK ponymennen in huis en volgend jaar strijden hier de grote vierspannen, met beroemde menners als IJsbrand Chardon en Koos de Ronde, om de wereldtitel.

Met het binnenhalen van de twee WK’s achtte Outdoor Brabant de tijd rijp om entree te gaan heffen. Toegangskaarten zijn alleen nodig op zaterdag 5 en zondag 6 september. Op de andere dagen blijft de entree gratis. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen alle dagen vrij naar binnen.

Outdoor Brabant spreekt zelf over ‘vriendelijke prijzen’, zeker in vergelijking met die van andere grote hippische evenementen. Het is bovendien de bedoeling om in de toekomst een deel van de recette te schenken aan Staatsbosbeheer en het Jeugdfonds Breda, dat kansarme kinderen ondersteunt.

Meeuwis: “Mede door de support van de gemeente Breda, de provincie Noord-Brabant en onze toppartners Rabobank en Rüttchen is het gelukt om de prijs van het kaartje laagdrempelig en klantvriendelijk te houden.” Het Bredase bedrijf CM Payments, ook shirtsponsor van NAC, verzorgt de online kaartverkoop.

De WK ponymennen moeten dit jaar het hoogtepunt worden van Outdoor Brabant. Maar zoals elk jaar zijn er ook aantrekkelijke wedstrijden op de onderdelen eventing (voorheen military), vierspannen, springen en dressuur. Alles staat te gebeuren op het landgoed De Prinsenhoeve, gevestigd aan de Dr. Batenburglaan, aan de rand van het Mastbos.

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief