Meer dan 150 profwielrenners zoefden door Breda voor een tijdrit van bijna 10 kilometer.
Meer dan 150 profwielrenners zoefden door Breda voor een tijdrit van bijna 10 kilometer. (Jorgen Janssens)

Breda wil Eneco Tour houden; extra geld naar stichting

  Sport

BREDA - Het college van B&W heeft een halve ton extra geïnvesteerd in Stichting Wielerstad Breda. Hiermee wil het college bereiken dat de stichting ook volgend jaar een etappe van de Eneco Tour naar Breda kan halen.


Vorig jaar werd de wielerronde voor het eerst verwelkomd in Breda. Stichting Breda Wielerstad sloot in februari 2015 een overeenkomst af met de gemeente en contractpartner Golazo Sports. Hierin stond dat er in de stad in 2015 een etapperit werd gehouden en in 2016 een tijdrit. De gemeente reserveerde voor deze edities een ton.

Na de editie van 2015 heeft de gemeente al twee keer over de brug moeten komen met een financieel bedrag. Zo waren er in 2015 van dit jaar te weinig sponsoren, waardoor er vlak voor de start een liquiditeitsprobleem ontstond. Hierdoor kon, als er niet ingegrepen werd, de eerste editie in Breda mogelijk geen doorgang vinden. Het college vond dit niet kunnen en maakte daarom een bedrag van € 25150 over aan de stichting.

Na de eerste editie kwam er bij de stichting Wielerstad Breda nog een rekening binnen van contractpartner Golazo Sports. Het bedrag van € 30913 was onmogelijk voor de stichting om te betalen, waardoor de gemeente opnieuw een bijdrage leverde.

Inmiddels werd er dus al een ton overgemaakt door de gemeente, terwijl dat gereserveerd was voor twee jaar. Verwacht wordt dat er in 2016 meer geld binnen komt dan dit jaar. “De editie van volgend jaar vindt plaats in september. Het evenement valt daarmee buiten de vakantie en is niet gelijktijdig met andere evenementen. De kans op het aantrekken van meer sponsoren dan in 2015 is dan ook reëel,” zo valt de lezen in de verantwoording ‘Afwikkeling Eneco Tour 2015’.