Volleybalzusjes Mexime en Emie van Driel.
Volleybalzusjes Mexime en Emie van Driel.

Bredase zusjes plaatsen zich voor op NK Beachvolleybal

  Sport

BREDA - Mexime (17) en Emi van Driel (15) uit Breda hebben zich geplaatst voor het NK Indoor Beachvolleybal op 2 en 3 januari 2016. Hiermee behoren de twee, beide met een andere partner, tot de twaalf sterkste teams van Nederland.


Mexime wist zich samen met teamgenoot Denike van Dijken te plaatsen. Mexime kijkt uit naar aankomend weekend: “Ik vind het heel tof om geplaatst te zijn. We hebben er samen keihard voor gewerkt. We trainen vijf keer per week drie uur lang en als je dan zo ver kan komen, is dat heel mooi”, zo laat de 17-jarige weten vanuit de sporthal in Werkendam, waar tussen de twee trainingen van deze dag even tijd is voor een kort interview.

Want het kan wel schoolvakantie zijn, er moet wel getraind worden. Zelfs zo kort voor het kampioenschap. Voor de 15-jarige Emi en haar teamgenoot Raïsa Schoon kwam de plaatsing misschien wel als een nog grotere verrassing. “We zijn nog best wel jong en we zijn geplaatst doordat we wisten te winnen van teams die veel ouder waren. Om dan als team geplaatst te zijn, is heel leuk. Ik heb veel zin in het NK”, zo vertelt de Emi.

Het kampioenschap wordt gehouden in The Beach Indoor Sport & Event Center in Aalsmaar, dat dit jaar is omgetoverd voor het NK Beachvolleybal. Op zaterdag 2 januari en zondag 3 januari komen de twaalf beste mannen en twaalf beste vrouwen in actie. Op de laatste dag vinden om 17.00 uur en 18.00 uur de finales plaats.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief