Logo bredavandaag.nl
De Wings for LIfe World Run 2016.
De Wings for LIfe World Run 2016. (Jarno Schurgers)

Trujillo wint eindsprint Wings for Life World Run na ruim 64 km (video en foto's)

  Sport

BREDA - Bij de mannen is Emerson Trujillo uit Peru de winnaar geworden van de Wings for Life World Run 2016 in Nederland. Uiteindelijk won hij de eindsprint na 64,41 kilometer om 17.21 uur. Trujillo won afgelopen jaar met een afstand van meer dan 70 km in Peru en koos voor Breda om deel te nemen.


De Poolse Golek was in Breda de beste vrouw. Zij was de opvolgster van Sandra Laros uit Oosterhout, die in 2015 al laatste vrouw werd ingehaald door de catcher car. Golek zag Max Verstappen na 38,91 kilometer voorbij komen.

Max Verstappen begon om 13.30 uur aan zijn lange inhaalrace van deze zondag. Als bestuurder van de Catcher Car - de rijdende finishlijn - van de Wings For Life World Run pikte hij de deelnemers aan deze loop een voor een op. De laatste dus rond tien voor half zes.

Bijna vierduizend lopers en rolstoelers gingen om 13.00 uur van start met als doel zo ver mogelijk te komen voordat Verstappen ze laat finishen. De tweede Bredase editie van de Wings For Life Worldrun is een hete. Waar afgelopen jaar de warmhoudfolies nodig waren om de gefinishte lopers tegen onderkoeling te beschermen, was nu het motto water en nog een water. "Drink voor de start mensen", riep speaker van dienst Frans Jacobs meerdere malen om.

Vanaf de start aan de Wilhelminasingel ging het rechtdoor de Heuvel in, om daar met een bocht terug te keren langs de Sculpturen en vervolgens met een klimmetje Ruitersbos in. Daar was ook het vijf kilometerpunt waar water werd uitgedeeld en waar gezellige muziek klonk ter ondersteuning van de lopers. Daar liet ook menig loper zich zonder al te veel problemen inhalen. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief