Logo bredavandaag.nl
Paul Alberts

AV Sprint wil Vetter dolgraag huldigen na winst EK

  Sport

 BREDA – Als het aan AV Sprint ligt wordt de kersverse Europees Kampioen op de meerkamp Anouk Vetter nog voor dat ze naar Rio de Janeiro gaat gehuldigd. “Want dit is een zeer knappe prestatie”, aldus de trotse voorzitter van de atletiekvereniging Paul Alberts.


Of het ook gaat lukken om de atlete voor die tijd in het zonnetje te zetten is nog even afwachten. “We hebben haar gevraagd of ze tijd vrij kan maken voor een huldiging, maar ze is natuurlijk ontzettend druk met de voorbereidingen op de Olympische Spelen”, aldus Alberts. “Ook de wethouder van Sport, Paul de Beer, wil Anouk graag huldigen voor haar prestatie.” Als het niet lukt vóór de Olympische spelen, komt er na de zomer nog een speciaal moment voor Vetter. “Wat dit mag je niet zomaar voorbij laten gaan.”

Alberts was zaterdagavond aanwezig bij het EK Atletiek in Amsterdam en zag hoe Vetter kei hard voor haar titel vocht. “Het laatste onderdeel was de 800 meter en dat is niet haar sterkste punt. Het waren twee super spannende rondes waarin ze ongeveer 13 secondes mocht verliezen”, vertelt Alberts. Vetter haalde het en pakte het goud. “De ontlading was enorm. Op haar gezicht zag je pure emotie en ook dat ze eigenlijk ontzettend verrast was. Heel mooi.”

Vetter kende een ongekend goede meerkamp in Amsterdam. Ze brak op vier onderdelen haar persoonlijk record en het puntentotaal was goed voor een nieuw Nederlands record, dat sinds 2014 op naam stond van Daphne Schippers. Schippers was zaterdagavond bij de NOS vol lof over de atlete van AV Sprint. “Met een puntenaantal als dit gaat ze meedoen voor de medailles in Rio.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief