De eerste dag van Outdoor Brabant 2016 had het weer mee. Stralende zon.
De eerste dag van Outdoor Brabant 2016 had het weer mee. Stralende zon. Vinnie de Laat

Nederlandse vierspanteam wint landenwedstrijd Outdoor Brabant

Sport

BREDA - Het Nederlandse vierspanteam bestaande uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, en Theo Timmerman heeft voor de vijfde opeenvolgende keer goud gewonnen op het Wereldkampioenschap voor vierspannen in Breda.

Titelverdediger Boyd Exell uit Australiƫ won voor de vierde keer op rij individueel goud. IJsbrand Chardon won de zilveren medaille, het brons ging naar Koos de Ronde. Theo Timmerman eindigde op de vijfde plaats.

Parcoursbouwer Jeroen Houterman  had voor de 56 deelnemers uit 16 landen een pittig vaardigheidsparcours ontworpen op de terreinen van landgoed De Prinsenhoeve in Breda. Deze afsluitende proef gaf de doorslag. IJsbrand Chardon bleef binnen de toegestane tijd, maar tike een balletje van de kegel. Zijn grote rivaal Boyd Exell deed het wel foutloos binnen de tijd.

Exell won hiermee na de dressuur en de marathon ook het laatste onderdeel en werd dus kampioen.